Ананга Ранга – техника на целуване


През 1172 г. от н.е. в Индия бил написан любовен наръчник за двойки, който много прилича на Кама Сутра. Той бил предназначен за съпрузи, които държат да запазят верността на своите половинки. Ананга Ранга е колекция от еротични четива и напътствия, чиято основна цел била да предотврати раздялата между мъжа и жената. Сборникът твърди, че съпрузите се отчуждават един от друг поради липсата на разнообразие и емоция. Книгата била преведена в Западния свят на английски в края на XIX в., но била широко разпространена едва през 60-те години на XX в., защото я смятали за прекалено пряма и дори пикантна.
Ученията на Ананга Ранга частично са заимствани от Кама Сутра. Любовните техники в сборниците са сходни. Последователите на Тантра прилагат съветите, описани и в двете древни книги, при сексуалните си практики. Но що се отнася до любовната целувка, ползват се предимно техниките на Ананга Ранга.

Утешителна целувка

“Когато любимата е ядосана, ние, ако трябва насила, залепваме устните си върху нейните и продължаваме да ги държим прилепнали, докато пристъпът на лошо настроение отмине”.
Ето една целувка, която сме свикнали да виждаме на големия екран. Главният герой грабва разфучалата се своя половинка, страстно и императивно поставя устни върху нейните. В следващия миг героинята забравя за какво точно се е ядосала.

Мамеща целувка

“Тук поднасяме уста към тази на любимия си, който успява да целуне долната ни устна, докато ние рязко се отдръпваме, без да отговорим”.
Това е целувката-дразнител. Карате партньора си да си мисли, че ще го целунете, давате му шанс, след което не позволявате да продължи.

Целувката “врат-шия”

“След като покрием и закрием очите на любимия с ръце, затворим и нашите, провираме език в устата му и го движим напред-назад в сладостно и бавно движение, което постепенно се превръща в нова форма на наслада”.
Кой ли знае защо тази целувка се нарича “врат-шия”, но при всички случаи обещава да е приятна. Май би трябвало да я кръстят “френска целувка на сляпо”. Първо – покривате очите на партньора с ръце. После пък затваряте и вашите. И след това, ако въобще успеете да откриете устата на партньора си, провирате в нея език и започвате да го извивате по най-чувствения начин, докато на него му се прииска да правите любов.

Коса целувка

“Стоейки до нашата любима, ние повдигаме брадичката є към небето, след това поемаме устните є между зъбите и започваме леко да захапваме и смучем”.
Използвайте тази целувка, за да съблазните любимия и да предизвикате неустоимо желание. Когато най-малко очаква, повдигнете брадичката, така че лицето да застане срещу вашето, и леко захапете долната устна.

Целувка на горната устна

“Докато нежно хапем и засмукваме долната устна на любимия, партньорът ни отговаря със съответното действие върху горната, докато не стигнем висотите на страстта”.
Превод не е необходим, но в общи линии получава се така, че хапете долната устна на партньора, докато ответният отговор е нежно хапане на вашата горна.

Тромава целувка

“Държим устните на любимата с пръсти, прокарваме езика си по тях и ухапваме”.
Е, това далеч не е най-привлекателното име за целувка, но сама по себе си тя е доста страстна.

Целувка на отдаденост

“Докато приближаваме устни едни към други, колебаейки се и отдръпвайки се, най-накрая целуваме”.
Това е още една целувка-дразнител, но тя по същност е такава и за двете страни. Сякаш двамата се гледат в устните и не искат нищо повече. Поради някаква причина се колебаят, но в крайна сметка никой не устоява.

Целувка за събуждане

“Когато видим, че любимият ни спи, ние залепваме устни върху неговите и постепенно усилваме натиска, докато той не се превърне в желание”.

Какъв начин за събуждане само!
Въпреки че техниките за целуване на Ананга Ранга се изпълняват от последователите на Тантра и Кама Сутра, те могат да се окажат приятни за всеки, който търси ново интимно преживяване. Може да установите, че събуждат огъня на страстта в брака, каквото е било предназначението им преди 800 години.