Бременността след 40

Бременна на 40

Много световно известни звезди като Холи Бери, Джина Дейвис и Сюзън Сарандън забременяха след 40. Но дали зад тази информация се крие дълбока тайна?

„В медиите все по-често чуваме как някои известни личности са успели да забременеят по естествен начин през четиридесетте или петдесетте си години. Това за съжаление дава фалшива надежда на много жени, които дълго време безуспешно се опитват забременеят по естествен път. Те обикновено отиват при гинеколога си с въпроси от типа „тази и тази актриса забременяла на 47 години, защо аз не мога?“

Ако повече звезди съберат смелост и публично признаят на тези жени каква всъщност е истината, те много по-лесно биха могли да осъзнаят, че“ чудеса“ не се случват. Защото над 50% от жените до 42-ра гoдина вече не могат да забременеят.

До 45-ата, шансовете за бременност настъпила по естествен път почти не съществуват.

Затова, ако чуете, че някоя звезда забременяла на тези години, можете да бъдете почти сигурни, че става въпрос за инвитро или даряването яйцеклетки.

Младите жени също трябва да знаят, че не се забременява много лесно. Шансовете момиче в 20-те си години да забременее от първи опит е 20-25%, а вероятността намалява с годините, намалявайки до само 10-15% след 35-ата. До 40-ата година се пада на 5%, а до 45-ата само 1%.

Кой е най-големият проблем в цялата история? През 1993 г., 23% от майките, родили за първи път са били над 30 години, а през 2011 този процент се е изкачил на 43. Изводът е, че жените все по-често предпочитат да отложат създаването семейство, така забременяват след 35-ата.

За съжаление, много жени не осъзнават, че майката природа не играе по правилата на хората. Тя няма да чака, те първо да изградят кариера и къщата на мечтите. Защото, когато това се случи, може вече да е станало твърде късно.

Когато става въпрос за метода на in vitro, и тук нещата не са идеални. Не само самата процедура е скъпа, но и процентът на успешно забременяване е малък. Само 6,6% след 40-ата и 1, 2% след 45-ата. Причината за това не е в самата процедура, а в качеството на яйцеклетките. След 40 значително те по-трудно се оплождат, а рискът от усложнения при развитието на плода става значително по-голям.

Дори и ако друга жена дари яйцеклетки, жена в средна възраст значително по-трудно ще може да износи бременността. Повечето жени се фокусират върху процедурата за оплождане, пренебрегвайки този аспект, което е голяма грешка.

Съветът е ясен: Ако имате стабилна връзка и достатъчно прилични доходи, започнете с планирането на семейство, колкото може по-рано. Най-добре вместо скъпи процедури, вземете по-дълга ваканция, отидете в природата и често правете любов. По този начин значително ще увеличите шансовете за създаване на дете.

108

Mr. Jackson
@mrjackson