Каквато храната, такива и болестите

Вредни храни

Как влияе храната на нашето настроение и на имунната система? Разберете към кой тип хранителен режим принадлежите и как да избягвате болестите, които ви дебнат.

* Стресов тип – Поради липсата на време, посяга на всичко, което е под ръка. Обожава да хапва нещо дребно непрекъснато, консумира алкохол, цигари, много кафе. Нередовно се храни, а плодовете и зеленчуците са нещо неизвестно. Приема твърде много мазнини, предимно от животински произход, липсват му витамини, минерали, растителни мазнини и фибри.

Последици: свободни радикали, слаб имунитет, повишен риск от злокачествени заболявания, вирусни инфекции. Имунната система не функционира нормално поради повишеното ниво на хормона на стреса, алкохола и никотина.

* Средният тип – Не прави нищо лошо, но, за съжаление и нищо правилно. Обожава продуктите, богати на протеини: месо, колбаси, сосове, обича захар и сол. Както и на предишния тип, му липсват витамини, минерали и фибри.

Последици: оксидационните процеси увреждат имунната система, има риск от инфаркт, храната богата на белтъчини води до подагра.

* Спортен тип
– тежките тренировки си вземат своя данък. Въпреки че този тип, по правило, се храни здравословно – с месо, плодове, зеленчуци, и той страда от недостиг на витамини и минерали.

Последици: невероятно, но е факт, че във връзка с претоварването на организма, тялото на спортиста е повече склонно към инфекции, отколкото това на мързеливите. Тялото прекалено се затормозява, създава голямо количество свободни радикали и отделя много хормони на стреса.

258

Mr. Jackson
@mrjackson