Как да отслабнете за Нова година: ТОП-5 експресни диети

Да изглеждаме перфектно на Нова година – Има време да го осъществим.

Наближава Нова година. Всеки от нас иска да изглежда добре на  партито. За да се постигнат желаните резултати по-бързо, разбира се, че е важно да се промени диетата и да се спортува. Но ако оставащото време не е твърде много – на помощ идват тези ефективни експресни диети.

Тук са 5 от  най-ефективните диети за Нова година:

1. Тройна диета (минус 4-5 кг за 9 дни)

Не е твърде трудна, но ефективна диета, която се използва от много звезди. Според тази диета, през първите три дни, се храните само с варен ориз, след това 3 дни – варено пилешко месо, след това 3 дни – само ябълки. Всеки ден, не забравяйте да  пиете по 2 литра вода (не газирана). Може да се пие зелен чай – неподсладен. По изключение – с лъжица мед.

2. Безвъглехидратна диета (минус 4-6 кг 9 дни)

Същността на диетата е проста – вие всъщност напълно се отказвате от въглехидратите в храната, оставяйки само зеленчуци, несладки плодове и варено пиле без кожа. От зеленчуците най-добре е да се правят салати, те могат да се овкусят със студено пресован зехтин (не повече от една чаена лъжичка). Храната е по-добре да е безсолна и без подправки. Вода пийте толкова, колкото е необходимо. Ставайте от масата с леко чувство на глад. Храненето  трябва да бъде по малко, но често  -5-6 пъти на ден.

3. Изварена диета (минус 3 кг за 3 дни)

Една отлична диета за тези, които им трябва много малко, за да стегнат корема или свият бедрата. Прилагайки тази диета всеки ден трябва да ядете само 450 грама нискомаслена извара и да пиете половин литър обезмаслено кисело мляко. В изварата може да се добави малко мед.

4. Диета с елда (минус 3-5 кг за 5 дни)

Според тази диета трябва се ядете каша от 1 чаша елда на ден. Елда е по-добре да не подправяте и солите. В краен случай може да замените обикновената сол с морска. Ако сте много гладни – то може да хапнете нискомаслено кисело мляко. За да се приготви кашата, трябва от вечерта да залеете с гореща вода или кисело мляко 1 чаша елда.  Яжте през целия ден, но не по-късно от 3-4 часа преди лягане.

5. диета „Шест венчелистчета“ (минус 4-5 кг за 6 дни)

Диетата е доста лека и най-вкусна и разнообразна от всички. Тя става дори и за новобранци. Първия ден трябва да се яде 300-500 грама риба и рибен бульон. Втория ден  1-1,5 кг  всякакви сурови зеленчуци. Третия ден – 500 грама пиле и се пие пилешки бульон. На четвъртия ден –  каша, направена от 200 грама зърнени култури(овесени ядки, елда…); петия ден – 500 грама извара  и мляко; Шестия – 1-1,5 кг неподсладен плодов сок. Рибата и пилето към диетата може да са варени, задушени или печени. Можете да използвате ограничено количество сол, билки и подправки. Освен много вода, можете да пиете неподсладени чайове и  кафе без захар.

Изберете вашата диета и посрещнете Новата година с перфектна фигура.