Лимони срещу акне, черни точки и мазна кожа

Лимони

Лимонът е една от най-популярните съставки на маските за лице и прави кожата мека и тонизирана.Той съдържа витамини, които са необходими за нейното възстановяване. Освен това лимонът е отличен помощник за хигиената на тялото.

Лимонът  е отличен антисептик. Това е нещо, което не бива да пренебрегвате в ежедневието за поддържане на личната хигиена.

1. Природен лек против изпотяване

Всичко, което трябва да направите е да вземете лимон, да го разрежете на половина и да натърката подмишниците, на местата, където обикновено поставяте препарат против изпотяване. Резултатът ще бъде забележителен. Няма да се потите и вашите мишниците ще бъдат чисти и с плодов аромат.

2. Лек за акне и черни точки на лицето

Лимонът е най-големият източник на витамин С. Съдържа и минерали като калций, калий и магнезий, които помагат при лечението на акне и черни точки на лицето. Неговите антибактериални и противогъбични функции ще ви помогнат да решите проблемите, които постоянно ви притесняват.

3. Избелва зъбите

Лимонът е ефективен за избелване на зъбите. Ако смесите със сода, за кратко време ще получите блестяща усмивка.

  Сладко от лимони

4. Лечение на мазна кожа

Заради неговите алкални свойства, лимонът помага в борбата с мазната кожа. Нанасяйте лимонов сок на лицето всяка вечер и се оставяйте да престои една нощ. Сутринта изплакнете и нанесете овлажняващ крем.

5. Лимонът избелва петна по лицето

Лимоновият сок съдържа лимонена киселина, която изравнява тена. Бъдете внимателни при открити рани.