Лъжица кимион на ден ускорява метаболизма

Кимион

Най-лесно и здравословно може да отслабне, ако успеем да ускорим обмяната на веществата. Много храни влияят на този процес. За ускоряването на метаболизма много помагат и различни подправки.

При проучване на учени в областта на медицината разделят 88 жени с наднормено тегло в две групи.

Жените и в двете групи са на здравословна диета за три месеца. По време на изследванията те консумират по-малко от 500 калории на ден. Единствената разлика в тяхната диета е използването на подправки. Първата група консумира по 3 грама кимион на ден. Те смесват кимион с 140 грама кисело мляко и го консумират всяка сутрин на празен стомах. Втората група също консумират кисело мляко, но без кимиона.

Резултатите от първата група са чудесни. Първата група от жени са загубили 6 килограма повече от втората група след период от само 1 месец! Те загубват 14,64% мазнини, а втората само 4,91% мазнини.

Кимионът има изненадващи свойства. Той е богат на филостерол, който е способен да предотврати задържането на холестерол в тялото. Това е основната причина, поради която  може да се ускори метаболизма и да ни помогне да отслабнем допълнително тегло.

Опитайте сами и ще забележите много бързо положителни резултати!

Източник: zajenata.bg