Не спорт или диета: Лекарите разкриват кое е най-важно за отслабването

Отслабване

Диетолозите от Обединеното кралство са съставили списък с правила, които помагат за ускоряване на метаболизма и по-ефективна загуба на тегло. Специалистите препоръчват да се ядат повече храни с високо съдържание на течности. Например цитрусови плодове и дини. Тъй като е важно да се поддържа водния баланс.
Диетологът Мария Ваулина твърди, че за да се ускори метаболизмът, наистина е важно да се пие повече вода и в същото време да се намали количеството алкохол, мазни и солени храни.

Според експерта, преди хранене, трябва да се пием вода с лимон. Освен това трябва да правим упражнения всяка сутрин (например скачане в продължение на пет минути) и да ядем повече протеини (това помага да се намали мастната тъкан).
Диетологът съветва да се ядат по две варени яйца дневно. Малко преди сън можем да хапнем омлет от един яйчен белтък или около 200 грама извара. Алтернатива е чаша мляко.
Въпреки това си струва да запомните, че съня силно влияе на метаболитните процеси. Ако не осигурим на организма нормална почивка, тогава спортът и диетата могат да бъдат неефективни.
„За изгарянето на мазнини нормалният сън е много по-важен дори от тренировките или идеалната, балансирана диета“, предупреждават лекарите.

  Как да намалим обиколката на бедрата си
79

Mr. Jackson
@mrjackson