Памперсите са най-полезният подарък

Всички обичаме подаръци. А когато са за бебе, те не само са много полезни, а и спестяват доста средства от семейния бюджет. Искате ли да зарадвате майката, по-добре питайте от какво има нужда, вместо да се опитвате да я изненадате. Така ще й спестите дублирането на неща, с които вече разполага.

Най-много се подаряват дрешки. Понякога се получават толкова много, че голяма част от тях остават необлечени, защото детето ги израства за съвсем кратко време. Ако сте решили да подарите нещо подобно, ето ви няколко съвета. Бельо – подарявайте бодита, които имат копчета отдолу (за лесна смяна на памперса) и не се обличат през главата.
Гащеризончета – доста удобни дрешки. Детето е красиво облечено, кръстчето му не е голо, памперсът може да се сменя лесно, а крачетата са като обути с ританки.
Блузки с ръкавчета, но без гръб, със захващане на вратлето. Вътрешността е непромокаема и служи за лигавник. Идеални са за хранене на бебето, когато то се омазва до ушите.
Поларни дрешки – ако искате да подарите нещо връхно, тази материя е идеална. Топли добре, лека е, пере се лесно и съхне бързо. Шапки, ръкавички и шалчета от тази тъкан са също изключително подходящи.
Космонавти, якенца и други – тези покупки са по-скъпи от другите дрешки и за тях е задължително да се консултирате с майката. Тъй като винаги има нужда от тях, може тя да ви е изпреварила и вече да си има. Когато избирате дрешки, най-добре е да купите малко по-големи, като ги съобразите със сезона, през който ще се носят. Ако бебето е на месец, няма смисъл да взимате дрешки, съобразени с възрастта му, защото майката вече се е подсигурила с достатъчно.
Ако сте решили да купите някаква полезна вещ, трябва да я съгласувате с майката. Преди раждането тя използва онези “списъци с препоръчителни неща за бебето” и се опитва да си осигури всичко предварително.
Шезлонг – майката ще може да разнася детето из другите стаи, за да не се притеснява, че е само, когато не спи. Да го люлее, когато мрънка. Той има различни степени на изправеност, така че става и за новородено.
Столче за кола – тъй като този предмет е по-скъп, можете да се комбинирате с други хора. Употребата му е полезна и абсолютно задължителна не само заради промените в Закона за движение по пътищата, но и за безопасността на детето.
Бебешка чанта – много полезна е, особено ако количката няма такава. Ходенето напред-назад с бебето изисква майката да има винаги под ръка памперс, пеленка, кърпички, ако не кърми – шишета, играчка, биберон. В тази чанта тя ще може спокойно да слага и своите неща.
Музикална играчка за леглото – важна вещ за развитието на бебето. Поставя се над креватчето и през втория месец то се захласва по нея, може да си будува кротко и да й се радва, да заспива с нея.
Кенгуру – предполага се, че количката вече е купена още преди раждането, затова попитайте какво предпочита майката за носене на бебето. Подобна покупка е винаги полезна.
Козметика: Попитайте каква козметика за бебето ползва майката и й подарете един комплект. Макар да ви звучи не особено оригинално, това ще е ценен и полезен подарък. Детската козметика е скъпа и свършва доста бързо. Бебешко олио, крем против подсичане и мокри кърпички, са неоценима помощ за всяка майка.
Памперси и адаптирано мляко – най-неоригиналният и най-полезен подарък. Един огромен пакет памперси ще е неоценима помощ за семейния бюджет и макар да свърши след време, родителите ще са ви много благодарни. Същото важи и за адаптираното мляко, ако бебето не е на кърма.

10

Mr. Jackson
@mrjackson