Учените посочиха 5 продукта за дълголетие

Дълголетие

Балансираната диета поддържа тялото в добра форма.

Експерти в областта на медицината разкриха какви храни трябва да бъдат включени в диетата ви, ако искате да удължите живота си.

На първо място, добавете канела, тъй като тази подправка има противовъзпалителен ефект, минимизира нивото на „лошия“ холестерол в кръвта, а също така допринася за по-добро усвояване на глюкозата в мозъка и предпазва организма от диабет.

Експертите отбелязват и специалните предимства на шоколада. Повишава ефективността, подобрява паметта, помага за по-лесно справяне със стресови ситуации. В допълнение, редовната употреба на този продукт подобрява функционирането на сърдечно-съдовата система.

Не по-малко полезен е чесънът, който има мощни антиоксидантни функции, противодействащи на психичните заболявания – болестта на Алцхаймер и други видове деменция.

Не забравяйте за меда, за полезните свойства, за които мнозина знаят от първа ръка. Медът повишава имунната система, подобрява работата на храносмилателната система, а благодарение на антиоксидантите, употребата му е ключът към дълъг и пълноценен живот.

  Торта Бяла неделя

И, разбира се, зехтин, който е богат на полезни елементи. Този продукт съдържа мононенаситени мазнини, които поддържат работата на два основни органа на човека: сърцето и мозъка, а също така имат благоприятен ефект върху психиката.

0

Mr. Jackson
@mrjackson