10 начина за спазване на новогодишните обещания

Новогодишни обещания

Знаем как да сбъднем новогодишните си обещания и да започнем нов живот. Какво е необходимо за това? Просто прочетете тези десет съвета.

Трябва да признаете, че Нова година е идеално време да започнете нов живот и да си обещаете да направите нещо, което не сте успели да направите през предходните 365 дни. Да, определено ще отслабнете, определено ще започнете да спортувате поне три пъти седмично и накрая ще се откажете от пушенето. Но, както често се случва, първия ден на януари не започва нов живот, но старият, пълен с болезнено привикване към мързела, продължава. Познавайки тази тенденция, сме събрали десет малки съвета, които ще ви помогнат да не загубите мотивация и да приведете плана си докрай.

1. Започнете сега

За да решите какво точно искате да направите през новата година, не е нужно да чакате да минат всички празници. Искате ли да научите да танцувате? Потърсете още сега школи. Искате да направите шпагат? Чудесно, можете да започнете веднага. По принцип още днес можете да направите нещо, за да постигнете целта си. Помнете силата на малките стъпки.

2. Определете основните етапи

Поставяйки си абстрактни цели, вие рискувате да не помръднате и отново да се потопите в очакване на следващата година. Ако имате сложна глобална цел, по-добре е да я разделите на мини цели. Например, ако искате да отслабнете с 30 килограма, тогава решете, че всеки месец трябва да се отървете от пет излишни килограма. Така ще имате конкретна и най-важното – доста осъществима задача, която постепенно ще ви доведе до финала.

3. План

„Да се ​​научим да плуваме през 2019 г.“ е нещо, което изглежда лош план, „13 януари, 17:45, занимание в басейна – това е добър план. Колкото повече специфики, толкова по-добре. Определете отсега дните, в които ще работите за изпълняване на желанията от списъка на новогодишните обещания. Фитнес три пъти седмично? Добре, нека определим дните и часовете. СЕГА!

4. Разпределете времето (и бъдете търпеливи)

Въпреки факта, че експертите са единодушни, че средностатистическият човек се нуждае от 21-28 дни, за да приеме и формира нов навик, ако в края на януари все още не сте свикнали да ползвате конец за зъби след всяко хранене, не изпадайте в паника. Според друго проучване, понякога може да отнеме малко повече време – от 18 до 254 дни. Затова продължавайте да следвате програмат си и не се отказвайте.

5. Опитайте правилото 100%

Правилото е, че всичко трябва да правим на 100%, без изключения и шикалкавене. Тоест, ако сте решили да откажете алкохола за един месец, трябва да не пиете цял месец. Да, на рожден ден на приятел също не е позволено. Освен това, ако сте много зависими от нещо и буквално не можете да живеете без него (например без шоколад), няма вероятност да можете да го използвате умерено. И принципът „далеч от очите – далеч от ума“ наистина работи.

6. Поставете си само реални цели

Ако никога досега не сте стъпвали във фитнес да си поставяте цел за една година да участвате на мистър Олимпия е грешно. Първо, тя е опасна, и второ, просто е недостижима. Да и защо? Нереалистичните желания винаги завършват по един и същи начин – разочарование и загуба на вяра в себе си. Бъдете реалисти и не стигайте до крайности – обективно оценявайте състоянието на нещата и едва след това решете с какво ще се заемете.

7. Заменете лошите навици с добри

За да ви е по-лесно да изоставите старите глупави навици, заменете ги с полезни неща. Искате да се отпуснете? Е, просто прочетете книга, вместо фейсбук и инстаграм, или си дремете малко. Искате нещо вкусно? Е, просто вместо да тичате на пътеката след ужасно висококалоричен шоколад, пригответе си нискокалоричен десерт.

8. Обединете сили

Ще ви бъде много по-трудно да кривнете от правия път, ако тръгнете по него с компания. Разберете с кои приятели имате подобни интереси и цели. Но това не е всичко. В идеалния случай трябва да намерите човек, който притежава онези качества, които вие нямате. Например, вие сте личност, която е напълно неспособна да планира? Тогава се нуждаете от организиран партньор, който може да мисли стратегически. Често ли ставате плячка на собствения си мързел? Потърсете активен приятел, който не може да седи на едно място дори пет минути.

9. Не забравяйте за малките награди

Уви, не можете да стигнете далеч от чист ентусиазъм, особено след като срещнете първите трудности. Така че, ако все пак искате да постигнете целта си, няма нищо лошо в това да изградите собствена система за възнаграждения. По този начин ще получите стимул, който ще ви помогне да не се забавяте и в случай на неуспех да продължите напред.

10. Разкажете на близките си за вашата идея.

Не, не е необходимо да публикувате в Instagram, че искате да отслабнете (жалете последователите си), но можете да кажете на близките си приятели. Така веднага се лишавате от възможните пътеки за отстъпление и в същото време придобивате група за поддръжка.

 И най-важното – вярвайте в себе си. В крайна сметка кой, ако не ти?

213