10 тайни как косата да расте бързо

Мечтата на всяка жена е косата да расте колкото е възможно по-бързо. Как да се ускори растежа на косата?

1. Подрязвайте краищата често. Не се страхувайте, че честото подстригване ще държи косата ви на една и съща дължина. Колкото повече подрязвате краищата, толкова повече стимулирате тя да расте. Така че, с всяка следваща подстрижка, косата е по-дълга.

2. Откажете се от желанието си да бъдете блондинка. Русото е секси, шик и винаги актуално, но за съжаление – вредно за косата. Ако искате косата да расте бързо и здравословно, въздържайте се от изтощителни руси тонове.

3. Използвайте натурални масла всяка вечер. Косата е смазана благодарение на собствените масла. Те предпазват от изтощение и стимулират растежа. Затова е важно всяка вечер да разресвате косата, за да разпределите маслото надолу по дължината на косъма.

4. Дръжте скалпа здрав. От голямо значение за бърз растеж на косата е здравето на скалпа. Предпазвайте от пърхот, раздразнения, себорея, наранявания, пресушаване. Избягвайте третирането с химикали, особено агресивни. Колкото е по-силна кожата на скалпа, толкова по-бързо расте косата.

5. Яжте правилно. Храната е важна за растежа на косата. Диетите могат да забавят растежа и дори да доведат до загуба на коса. Противно на това, храни, които подхранват помагат на косата да расте. Най-полезна храна за бърз растеж са риба, боб, ядки, целина, пълнозърнести храни.

6. Избягвайте термично третиране. Ако искате косата ви да расте много по-бързо, избягвайте сешоарите и пресите. Те горят косата и увреждат скалпа.

7. Не използвайте дневен шампоан. Достатъчно е да измивате косата 2-3 пъти седмично. Избягвайте да миете всеки ден, особено с ежедневен шампоан.

8. Добавяйте витамини. Ампули с витамин Е и А са много полезни за косата. Ползвайте веднъж седмично за добри резултати.

9. Приключете душа със студена вода. Топлата вода уврежда косата. Избягвайте измиване на косата с прекалено топла вода изобщо.

10. Не правете прически, докато е мокра.

1 402

Mr. Jackson
@mrjackson