20+ идеи за необичайни коледни елхи

От векове красиво украсеното коледно дърво е важна част от новогодишните празници. Но всичко се променя, хората все повече започват да мислят как тази традиция се отразява на околната среда. Всяка отсечена жива елха е не само аромат на борова гора и сантиментални спомени, но и загуба за природата. При това не говорим само за изсичането и на дървото, но и за опаковането му, транспортирането и дори отглеждането, което води до изчерпване на почвата.

За хората, които обичат традиционните коледни еххи, но искат да пазят природата сем подбрали най-добрите идеи от десетки блогове.


1. Елха от стълба


Елха от стълба


Дори тези, които не са толкова сръчни, лесно ще се справят с такава алтернатива на коледното дърво. Ако се замислите, цялата разлика между украсяването на дърво и декорирането на стълба е, че стълбата не боде с иглички:-).

2. Невидимо коледно дърво


Тази идея не е нова. Коледните топки, които вият във въздуха, все още ни очароват. За да бъдете оригинални, този път можете да смените играчките с  обикновените пръчици за смесване на боя или каквото ви дойде наум.

3. Коледно дърво за любителите на виното

Елха от коркови тапи

Изработването на коледно дърво от капачките за бутилки е забавна идея. Лепейки корковите тапи, можете да се отдадете на приятни спомени за вкуса на напитката и обстоятелствата, при които е била изпита.

4. Дърво от хартия

Феновете на японското изкуство от хартия – оригами са добре запознати с цветната лента уаши (ваша). С нейна помощ можете да изработите голямо разнообразие от дървета – както на стената, така и върху картон.

Оригами елха

5.Оригами


Такова 3D коледно дърво ще доведе до екстаз не само учител по геометрия. Ще трябва да се позабавлявате с него малко, но сгъването на оригами успокоява и успокоява.

6. Просто използвайте тиксо

Елха

Щастливците с миещи се стени имат неограничени възможности –  направете силует на коледно дърво от играчки, просто ги залепете с цветна лента.


7. Коледно дърво от закачалки

Елха от закачалки

Не, това не е магазинно изкуствено дърво, което попадна тук по погрешка. Само няколко тънки закачалки за желязо, коледна тенекия, гирлянд, топки, малко усилия – и ще получите такава красота.

8. Елха от макраме

Елха

Това почти забравено ръкоделие отново е на мода, което означава, че дърво, изтъкано по този начин, ще направи впечатление.

9. Коледно дърво на любителите на книгите

Елха от книги

Такъв дизайн в къщата на ентусиазиран читател може да се намери всеки ден. За новогодишните празници остава само да добавите към нея топки и звезда.

10. Дърво от кафява хартия

Дърво от амбалажна хартия

Това дърво изглежда много стилно, въпреки че е направено от най-евтината опаковъчна хартия и стара пръчка.

11. Коледно дърво, рисувано с отпечатъци на длани

Рисувано коледно дърво

Това според нас е една от най-сладките идеи – да се направи дърво върху платно от отпечатъците на ръцете на цялото семейство.

12. Чудно дърво, изработено от необичаен материал

Необичайна елха

Малцина биха предположили, че може да се направи коледно дърво от изрезки на водопроводни тръби.

13. Елхата на офисния служител

офис елха

Дори и да прекарате целия декември в офиса и нямате нищо освен хартиени кубчета на бюрото си, пак може да направите коледно дърво.
Спирала от картон

Минималистичното коледно дърво във формата на спирала бързо се превърна в хит. Сега майсторите повтарят идеята от по-евтин материал – картон.

15. Елха от помпони

Елха

Дори някой, който не може да плете, може да създаде тази пухкава красота. Основното нещо е да се запасите с прежда.

16. Коледно дърво от тюл

Елха от тюл

Блестяща и ефирна ела, направена от тюл, ще стане още по-вълшебна, ако скриете коледни лампички в нея.

17. Елха от медни тръби

Елха от тръби

Изработването на тази елха изисква малко повече умения и инструменти, но е красива, нали?

18. Лампички на стената

Лесно и ефектно. Просто пуснете въображението си

19.  Една идея, заимствана от ИКЕА

Ако имате излишна рамка, с помощта  на корда и играчки, може да постигнете тази уникална визия.

20. Елха от спомени

Подредете елха от спомени

410