7 грешки в грима, които отблъскват мъжете

Добре направеният, красив грим не само подчертава хубавите черти, но и привлича мъжките погледи. Но някои модни тенденции и трикове при гримирането може да имат обратен ефект и да отблъскват мъжете.

Ето какво не харесват мъжете в женския грим.

Агресивен грим


Повечето мъже считат, чеогромните черни кръгове под очите съвсем не са секси. Те смятат, че подобен грим загрозява красивото лице, правейки го по-агресивно.

Червило с прекалено ярки цветове и гланц


Гланцът попада в този списък заради своята непрактичност, все пак мъжете не искат да усещат по своите устни тази лепкава консистенция. А червилото с ярки цветове се счита от мъжете за старомодно и също непрактично – лседите от него трудно се изчистват от кожата или дрехите.

Изкуствени мигли


Повечето мъже категорично не харесват тази мода. Смятат, че изкуствените мигли иглеждат неестествено ипредизвикателно. Трудно може да не се съгласим с тях, но при правилна употреба изкуствените мигли могат да изглеждат  красиво и естествено. Трябва само да се използват мигли с различна дължина, за да се получи естествен преход от вътрешния ъгъл на очите към външния.

Прекалено тънки или прекалено дебели вежди

По въпроса с веждите, мъжете настоятелно препоръчват златната среда и просто да поддържаме своите естествени, оставяйки ги максимално естествени. Помнете, че номер едно в списъка на нехаресваните неща в грима за мъжете са оскубаните и после тънко нарисувани вежди.

Изкуствен тен

Пред неестествената кафяво-оранжева кожа, мъжевте предпочитат естествения загар. Ако няма как да го получите 0 не се притеснявайте: аристократичната бледост също се харесва на мъжете. Най-важно е кожата да изглежда здрава.

Грим в стил „Вамп“


Този грим е хубав само в киното, но в реалния живот често изглежда вулгарно. Да го направят стилно и интелигентно се отдава на единици. В повечето случай подобен грим силно състарява жените и им придава агресивен вид.

Какво се харесва на мъжете?

Първо – естественост, второ – умереност в използването на козметика и трето –  умение да подчертавате своите хубави черти. И разбира се, увереност в себе си, която не може да се нарисува с никакъв грим. Така че във всеки грим не забравяйте за най-важното 0 л’бов и уважение към себе си.

179

Mr. Jackson
@mrjackson