Безкрайните ползи на кислородната вода

Кислородна вода

Oсвен за дезинфекция на кожата, водородният пероксид намира широко приложение в бита, с което ще се убедим в следващите няколко реда.

Имайте предвид обаче, че в случая става дума за 3-процентов разтвор на водороден пероксид (кислородна вода).

В дома
* Дъската за рязане, рафтовете в хладилника и кухненският барплот се почистват идеално от бактерии с помощта на гъба или кърпа, потопена във водороден пероксид.

* Никой не иска да консумира храна, в чийто състав са се настанили вредни микроорганизми. За целта с помощта на бутилка с пулверизатор напръскайте повърхността на плодовете и зеленчуците с кислородна вода, оставете ги да престоят пет минути, а след това качествено изплакнете продуктите.

* Ако пък искате да отстраните неприятната миризма от кухненската гъба, я потопете за 15 минути в равни количества топла вода и водороден пероксид, а после я изплакнете.

* Тоалетната чиния ще блести от чистота, когато я дезинфекцирате с водороден пероксид и оставите разтворът да подейства за около половин час.

  Кафе с кардамон помага при лош дъх

Срещу петна

* Досадните лекета от червено вино се премахват като потъркаме петното с равни части течен перилен препарат и водороден пероксид, които разнасяме с кърпа върху плата, после отмиваме с топла вода и подсушаваме.

* Ако по любимите ви блузи, тениски или ризи са останали досадни петна под мишниците, най-бързо ще ги отстраните, като направите смес от две части водороден пероксид и една част препарат за миене на съдове. Нека течността престои един час върху тъканта и после я отмийте със студена вода.

* Петънцата от кръв се заличават, като директно полеем лекето с водороден пероксид и го оставим да престои пет минути. Ако петната са по-наситени, повторете процедурата и пак изплакнете плата със студена вода.

Мода и козметика

* С многото домакинска работа ноктите пожълтяват и губят своя блясък. За да не се случи това, втрийте с памуче разтвор на водороден пероксид по повърхността на всяка нокътна плочка.

 

36