Червените плодове и зеленчуци спомагат за предотвратяването на рака на гърдата

Международната агенция за изследване на рака заяви, че храненето е пряко или косвено свързано с появата на всички форми на рак при 30% от мъжете и 50% от жените. Учените признават, че съвременните идеи за храненето и ролята на храната като защитен фактор, който предотвратява образуването на тумори, се е увеличил значително.

Днес храна се смята за наука, не само като източник на енергия, но и като фармакологичен комплекс, който регулира биосинтеза на ензими, хормони, невротрансмитери и други биологично активни съединения, необходими за функционирането на тялото, твърди MedikForum . По този начин, с редовна употреба на плодове и зеленчуци с жълто, червено и оранжево, до голяма степен се намалява риска от рак на гърдата . Това бе доказано в хода на осем проучвания, включващи 3000 жени, диагностицирани с рак на гърдата и 3900 здрави жени.

Оказа се, че каротеноидни пигменти, които се съдържат в характерните ярко оцветени плодове и зеленчуци, с натрупването в женското тяло,помагат на имунитета, подобряват на зрението и намаляват на растежа на тумора. Както се вижда от данните, събрани от учените, има пряка връзка между високото съдържание на каротеноиди в кръвта на жените и намаляването на риска от рак на гърдата.

4

Всички коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.