Домашен сироп за силен имунитет и висок хемоглобин

Сироп от бъз

Отдавна се смята, че популярният у нас бъз има полезни свойства. Сиропът от него често се приготвя от плодовете и цветчетата на бъза, който се използва в кулинарията и народната медицина, пише zdrave.to.

Този домашен сироп подобрява работата на червата, регулира нервната система, укрепва имунната система и повишава хемоглобина. Използвайте го особено през зимния сезон, за да се справите със запушения нос, да успокоите възпаленото гърло и да понижите температурата.

Билката е била наричана „аптечката на хората от селата“ заради способността ѝ да облекчава всичко – от настинки до запек. Дантелените бели цветя имат антибактериални, антивирусни и слабителни свойства.

За приготвянето на сиропа добавете към 1 чаша вода, 1 чаша пресни или изсушени цветчета /или 7 сантиметрово парче пресен корен от джинджифил, нарязан и обелен/, 1/2 чаша мед.

В тенджера кипнете водата. Изсипете цветчетата в горещата вода и покрийте с капак за 5-7 минути. Прецедете сместа, като излеете течността обратно в тенджерата. Добавете меда и разбъркайте на слаб огън, докато се смесят.

Изсипете сиропа в буркан. Съхранявайте в хладилник от два до четири месеца – ако не го използвате веднага.

267

Mr. Jackson
@mrjackson