Ето как бързо да съживите увехналите растения

Стайните растения не са просто украса на интериора, но и помощници при създаването на приятна атмосфера в дома. А, когато получават необходимите грижи, те ни даряват със своята зеленина и цвят! Но какво се случва, когато вашите растения не изглеждат много здрави и пълни с енергия, а понякога дори избледняват или пожълтяват? Вие си мислите, че правите всичко по силите си и се грижите добре за тях… Задавате си въпроса – какво се случва?

Най-вероятно проблема в този случай е, че в саксията има вредители. Най-често това са ларви на мухи, които тровят живота на растенията. За съжаление не е толкова лесно да се открият с невъоръжено око. В този случай се прилагат специални химикали за контрол на вредителите. Но много често те вредят на самото цвете и то страда повече. Следователно е по-добре да не използвате толкова агресивни методи срещу нарушителите.

Ако забодете няколко кибритени клечки с главичките надолу в пръстта на саксията, бъдете сигурни, че ще се справите с въшките и акарите, които от своя страна не понасят фосфора. След това можете да излеете в почвата розов разтвор калиев перманганат. На следващия ден, подхранете растението с тор.

След тази процедура вредителите ще изчезнат, а растенията ще оживеят и ще ви радват в бъдеще.

Източник: actualno.bg

652

Mr. Jackson
@mrjackson