Храни, които регулират ниското кръвно налягане

Храни, повишаващи кръвното

Високото кръвно налягане е много по-често срещано от ниското, но също така е много по-опасно за човешкото здраве и е причина за инфаркт и инсулт и други сериозни заболявания.

Ниското кръвно налягане, т.е. хипотонията, се получава при стойност на кръвното налягане под 90/60 mmHg, като изследванията показват, че най-често от това страдат жените между 30 и 40 години. Това явление може да причини редица неприятни симптоми, като замаяност, гадене, проблеми със зрението, сърцебиене, но хипотонията не е толкова опасна и състоянието може да се подобри с правилно хранене.

Чрез консумацията на определени храни можете да повлияете на повишаването на кръвното налягане и те са 14 в списъка: кайенски пипер, нар, лук, канела, риба, цвекло, куркума, зелени зеленчуци, цитрусови плодове, ядки, домати, горски плодове и джинджифил. От всички изброени храни лекарите отделят риба, която трябва да се консумира три пъти седмично. Тя не само повишава кръвното налягане, но укрепва цялото тяло: от мускулите и костите до мозъка и сърцето. Лекарите също така препоръчват на пациентите с хипотония да ядат 500 грама плодове и зеленчуци на ден. Друга препоръка, която най-много ще се хареса на повечето хора, е черен шоколад, но не повече от 30 грама на ден. Освен консумацията на определени храни има и други дългосрочни начини за регулиране на това заболяване. Освен всичко друго, това се постига чрез повишена физическа активност, здравословна диета и хидратация.

  Естествени средства за облекчаване на ухапвания от комари
184

Mr. Jackson
@mrjackson