Как да поддържаме личното си пространство и баланс в отношенията

Време насаме

Често в сериозните връзки няма място за лично пространство, така че те бързо могат да приключат или да прераснат в маниакална зависимост един от друг. Тук е важно да намерите баланс между удобното съвместно съществуване помежду си и личното пространство.

Ето няколко начина да помогнете за изграждането на връзката и намирането на място за всеки в нея.

Различни хобита

Понякога хората във взаимоотношенията се опитват да се приспособят към партньоря и да се принудят да обичат същите неща като другата половинка. Да, разбирането на хобитата и страстите на човека, който е близо до вас, е полезно, но ако обичате нещо друго, тогава това няма да съсипе отношенията ви.

Трябва да разберете, че различните хобита не пречат да сте заедно, а само ще ви избавят от духа на конкуренцията и ще ви позволят да оставите малко време само за себе си.

Отделни приятели

Страхотно е да имате хубава компания и много общи приятели, с които винаги е забавно. Но понякога се налага да прекарвате време отделно.

Не заради обсъждането на половинката, а за да не сте навсякъде с любимия човек.  Прекарайте поне малко време отделно, за да си липсвате.

  Кои са най-честите причини за кавги при младоженците

Време насаме

Двойките, които живеят заедно, могат лесно да гледат различни филми, да ядат различни храни и не винаги да говорят. В такива редки моменти, когато искате да сте сами с мислите си, не е нужно да бягате до супермаркета или да измислите друга причина да излезете.

Просто кажете на любимия си за това и той / тя ще разбере и ще приеме желанието ви да сте сами. Никой човек на планетата не може да денонощно да общува с друг човек.

Вземане на решения

Несъмнено много двойки вземат някакви решения заедно, но има моменти, когато не се нуждаете от съветите на другата половина, точно както той / тя от вашите.

Може да се интересувате от живота на другия, да предложите помощ или да споделите мислите си, но дори и в най-силните отношения, понякога се налага да вземате свои собствени решения. И се опитайте да не отивате при любимия човек със съвет, ако той не го поиска.

Затова ви съветваме да оставите място в отношенията за себе си. Тогава шансовете за по-силен и балансиран съюз ще са много по-големи.

29