Как да предпазим дихателните пътища в условията на пандемия

Дихателна система

Всички вируси навлизат в тялото чрез дихателната система.
При коронавирусна епидемия за носа и гърлото трябват специални грижи. Това улеснява защитата на организма от вируси и бактерии.

За изчистване на дихателните пътища е полезно да правите инхалации с пара с градински чай. В този случай трябва бавно да вдишвате и издишвате – тази процедура дезинфекцира и убива микробите, разрежда слузта, ускорявайки извеждането на вируси от тялото.

Друг ефективен начин да защитите дихателните си пътища през високия сезон на коронавирус е да пиете много вода.

„Ако пиете много, слоят слуз става по-тънък, което предпазва патогените от инфекцията да се загнездват в дихателните пътища. Чай, билков или от джинджифил, лимонова вода, обикновена вода правят оводняването особено ефективно. Сладките напитки, напротив, трябва да се избягват, съветват експертите.

Те също така отбелязват, че трябва да дишате изключително през носа. Въздухът, преминаващ през носа, се филтрира от космите в кухината му, което намалява броя на патогените, влизащи в гърлото, съобщава Freundin.

  Съставиха списък с местата в света, защитени от коронавирус инфекция

Задължително е да прекарате известно време на открито – на балкона, в градината, в парка или поне да дишате няколко минути до отворения прозорец.

1 412