Как да съхраняваме плодовете и зеленчуците правилно

Плодове и зеленчуци

Хората съхраняват плодовете си по различни начини, което прави нещата малко по-трудни да знаем кое е правилно и кое не.

Освен това, ако съхраняваме плодовете си правилно, можем да редуцираме изхвърлянето на храна, което само по себе си е достатъчен довод да прочетете тази статия и да се информирате.

Ябълките

Ябълките узряват по-бавно на 0 градуса. Те произвеждат много етилен, така че са склонни да узряват по-бързо, ако бъдат поставени до друг плот.

Къде да ги съхраняваме: в най-студената част на хладилника ви в найлонов плик с дупки. Напълнете 3/4 от пространството с ябълките, а останалата 1/4 оставете, за да може въздуха да циркулира в плика и около тях. Пластмасовата торбичка помага за контрола на влажността, защото хладилниците често имат ниска степен на влажност.

Трайност: 1-12 месеца, в зависимост от благоприятността на условията за съхранение.

Портокалите

Портокалите не продължават да зреят след като са били откъснали и именно затова трябва да бъдат съхранявани между 4-7 градуса.

Къде да ги съхраняваме: В купа на плота, ако планирате да бъдат изядени до седмица. Ако ли пък не – дръжте ги в хладилника, близо до вратата.

Трайност: 1 седмица отвън и 2-3 седмици по-дълго – в хладилника.

Бананите

Бананите могат да виреят в помещение от 13 – 15 градуса и произвеждат етилен ( но не толкова, колкото ябълките). Те продължават да узряват дори след като са били откъснати, така че, ако ги оставите в хладилника, това ще промени вкуса и текстурата им.

Къде да ги съхраняваме: На плота, до пълно узряване на плода. След това можете да ги сложите в хладилника, за да увеличите живота им, ако не сте ги изяли.

Трайност: 2-5 дена отвън и 5-7 дена повече в хладилника.

Лимоните

Лимоните обичат да виреят на 12 градуса и са прекрасни за много неща – определено си заслужават усилието за правилно съхранение.

Къде да ги съхраняваме: на плота, ако ще ги използвате в рамките на седмица. Ако прецените, можете да удължите живота им като ги сложите в хладилника.

Трайност: 1-3 седмици, като зависи от това къде ги съхранявате.

Чушките

Чушките са най-добре, ако температурата на средата е 7-12 градуса.
Къде да ги съхраняваме: в пластмасова торбичка в предната част на хладилника.
Трайност: 1-3 седмици.
111

Mr. Jackson
@mrjackson