Как да се справим с киселините завинаги

Лек при киселини

Образуването на киселини в стомаха може да предизвика неприятно изгарящо усещане и се проявява като болка зад гръдната кост, оригване, подуване на корема, лошо храносмилане, връщане на стомашни киселини в хранопровода, гадене и кисел вкус в устата, пише actualno.com

Причините са различни, включително повишена консумация на алкохол, неправилно хранене, климатични промени и наследствени фактори или просто смяна на типа храна. Ако не се вземат мерки, състоянието на повишена стомашна киселинност може да доведе до по-сериозни здравословни проблеми, като поява на язва.

Киселини неблагоприятно засягат състоянието на човека. Въпреки това, има изход, който ще премахне усещането за парене. Става въпрос за обикновена минерална вода и сок от картофи. Ако към момента на появата на киселини нямате под ръка ефективно лекарство, алкалните и хидрокарбонатни напитки или обикновената минерална вода, напълно ще облекчат киселините. Ето какво трябва да направите: Преди пиене трябва да се приготви минералната вода. Първо освободете излишния газ от течността, прехвърлете я в широк съд и я оставете за известно време. След това напитката трябва да се загрее до 38 – 40 градуса.

  Как да помогнем на стомаха, ако преядем

За да се избавите постоянно от киселини, минералната вода трябва да се приема по 50 – 100 мл един час преди закуска. Важно е да се купува вода само в стъклени бутилки, като се обръща внимание на препоръките на етикетите. Въпреки това, не само водата ще помогне на страдащите да се отърват от стомашния дискомфорт. Има и друго лекарство за киселини. Когато това се случи, трябва да настържете картофи на ренде, изцедете сока и го изпийте по две супени лъжици 20 минути преди хранене. Този метод не само ще облекчи симптомите на киселини, но и ще помогне да забравите за дискомфорта в бъдеще. Въпреки това, киселини в стомаха могат да бъдат симптом на по-сериозни заболявания. Ето защо ако страдате често от киселини е необходимо да не прибягвате към самолечение, по-добре е да се потърси помощ от специалисти.

97

Mr. Jackson
@mrjackson