Какво да ядем, за да забавим побеляването на косата

Побеляване на косата

Откриването на първия бял косъм ни кара сериозно да се замислим за живота. В него момент си даваме сметка, че тялото ни започва да остарява и годините няма да ни пощадят. За съжаление това е процес, който не можем да спрем. Побеляването на косата настъпва в живота на всеки от нас.

Ако обаче похапвате няколко конкретни храни, то бихте могли завидно да забавите побеляването на косата. Много е важно да водите здравословен начин на живот, да спортувате, да пиете много течности и да консумирате полезни и богати на минерали и витамини храни. Не се лишавайте от тези храни, ако искате да имате красива и здрава коса:

• Храни, които са богати на селен Селенът е много важен за човешкия организъм. Някои хора разчитат на това да си го набавят от хранителни добавки, докато други предпочитат да консумират ежедневно храни, които са богати на селен. Със селена обаче не бива да се прекалява, защото той би могъл да действа като токсичен агент. Бразилските орехи са чудесен избор за вас, ако искате да забавите стареенето на косата. Няколко ядки са оптималната доза. Включете в менюто си още пилешко месо, яйца, риба и други ядки.

• Фолиева киселина Фолиевата киселина е витамин В9. Ако в организма ви има недостиг на този витамин, косата би могла рязко да започне да побелява и вие да се чудите на какво се дължи това. Ако не приемате този витамин под формата на добавки, включвайте в менюто си месо, боб и зелени листни зеленчуци.

• Храни, които са богати на йод и мед Не допускайте в организма си да имате дефицит на йод, защото това е предпоставка за сериозни заболявания, каквото е Хашимото. То, на свой ред, е способно да предизвика побеляването на косата. Похапвайте колко се може по-често храни, богати на мед и йод. Това са картофите, слънчогледовите семки, черен дроб, морски дарове и много други.

0

Mr. Jackson
@mrjackson