Какво трябва да направите преди Нова година?

Нова година

Остават броени дни до Нова година. В края на годината всеки от нас трябва да направи равносметка и да остави всичко лошо в миналото, за да започне нов живот от новата 2021 година, пише tribune.bg.

1. Сложете нещата си в ред. Организирайте оставащите дни, за да успеете максимално. Органайзерът ще бъде най-добрият помощник по този труден въпрос: запишете всички дела, задължения, неплатени сметки и други. Опитайте се да изплатите част от дълговете и да изпълните задачите, които сте започнали. Ако през оставащото време преди Нова година нямате време да направите това, започнете с нещо малко. Това ще създаде верижен механизъм и след това ще бъде много по-лесно да изпълнявате задачите.

2. Избавете се от вредните навици и стреса. Стресът, зависимостите и лошите навици са най-лошите спътници, особено в навечерието на празниците. Следователно трябва да се отървете от тях. Има много различни начини: спорт, духовни практики, медитация, пътуване. Започнете сега и постепенно преминете към това, което сте планирали.

  Баница с късмети за Нова година

3. Обобщете и направете списък с желания. Вземете за правило в края на годината да си правите равносметка, да си спомняте щастливите моменти и да съставяте списък с вашите желания. Дори да не го отворите през годината, заявката пак ще бъде изпратена до Вселената. Ще бъдете изненадани колко неща от вашия списък с желания ще се сбъднат, ако го отворите след шест месеца или година. Между другото, картата с желания е чудесна алтернатива и с нейна помощ можете да изпълните каквото сте намислили.

4. Направете добро дело. В края на отиващата си година станете по-добри и помогнете на нуждаещите се. Помогнете на приятел с работа или преместване, организирайте благотворително събитие и раздайте ненужни предмети или дарете пари на приют за животни. Не забравяйте, че помагането на другите ви прави и по-щастливи. Законът за бумеранга действа и в двете посоки.

5. Изпълнете мечтата си. За да създадете празнична атмосфера и да повярвате в приказките, имате нужда от чудо, така че го направете за себе си. Направете това, което не сте посмели досега. Това може да бъде признание в любов, някакъв смел акт, дългоочаквана покупка.

  10 странни традиции за посрещане на Нова година

6. Премахнете всички ненужни неща от живота. Сигурно знаете точно за какво губите сили, време и пари. Така че защо да не се отървете от него в навечерието на Нова 2021? Токсични връзки, нелюбима работа, вещи – вампири, всичко това отнема много ресурси, които бихте могли да използвате за осъществяване на мечтите си.

168