Коронавирусна ваксина е готова за тестване при хора

ваксина

Експерименталната коронавирусна ваксина, която се разработва в Съединените щати, е готова за тестове върху хора. За това пише The Wall Street Journal.

Ваксината mRNA-1273 е създадена от фармацевтичната компания Moderna, в сътрудничество с Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания на САЩ (NIAID). Производителят твърди, че е успял да създаде лекарство за рекордно кратко време, което според ръководителя на NIAID е готово за изпитания върху хора.

Компанията ще избере 20-25 здрави доброволци през април 2020 г., за да определи безопасната доза на лекарството, както и неговата ефективност. Резултатите от тестовете, според WSJ, ще бъдат налични през юли или август 2020 г. Изданието обаче отбелязва, че ефективността на технологията, която Модерна използва, все още не е доказана.

По-рано китайският посланик в Русия Джан Ханхуй заяви, че Китай е разработил ваксина срещу вируса COVID-19. Преди това лекарството се оказа ефективно, но все още се нуждае от допълнително тестване и усъвършенстване, преди да бъде пуснато на пазара.

  САЩ одобриха лекарство срещу COVID-19

Вижте още:

Пикът на коронавирусната епидемия отмина, твърди СЗО

Около 200 души се се разболяли повторно от коронавирус

В Китай съобщиха за открита ваксина срещу Коронавируса

Какво е коронавирус и заплашва ли човечеството?

 

0