Мандарините – естествен антисептик. За какво още са полезни?

Мандарини

Вкусните цитруси подобряват на кръвообращението.

Ахмед Сабри, египетски лекар и експерт по хранене, изброи предимствата на мандарините, като ги нарече естествени антисептици. Едно от предимствата на продукта е отслабването, отбеляза специалистът, което особено ще зарадва нежния пол.

Мандарините имат богат състав, който включва киселини, витамини A, D, K, минерали, включително калий, магнезий, желязо, фосфор, натрий и калций. Те също съдържат летливи, естествени антисептици. Не по-малко важно, те съдържат пектин, естествен компонент, който помага за подобряване на храносмилането, което е пряко свързано с подобряване на телесните параметри. Освен това забавя притока на захар в кръвта, което е важно за хората с диабет.

 

Сред другите предимства са понижаване на кръвното налягане, нормализиране на нивата на холестерола. Тъй като мандарината съдържа доста голямо количество витамин С, този представител на цитрусовите плодове служи като профилактично средство срещу настинки. В същото време аскорбиновата киселина участва активно в производството на колаген, така че може да не се притеснявате за преждевременната поява на бръчки.

  Постен кекс от моркови

Съставът на мандарините помага за усвояването на желязото от храните. Друго отличително предимство е борбата срещу запека, която се дължи на диетичните фибри. Слузестите секрети в гърлото също може да бъдат повлияни добре от този дар на природата.

В същото време цитрусовите плодове допринасят за подобряване на кръвообращението в очите, като влияят положително на зрителния нерв, което е особено важно за хората, които често седят пред компютъра.