Нови факти за преносителите на коронавируса

Епидемия коронавирус

Около половината от заразените не показват никакви симптоми.
Западните учени настояват да се тестват възможно най-много хора за коронавирус, за да се определи делът на пациентите, които нямат симптоми или те се забавят.

Факт е, че в Исландия процентът на жителите, преминали тестовете за вируси, е най-висок. И според резултатите от тези тестове, учените установили, че про около половината от заразените не се наблюдават симптомите на коронавирус, казва главният епидемиолог на страната Торонфур Гуднасон.

Учените смятат, че високото ниво на асимптоматични случаи може да усложни усилията за спиране на разпространението на болестта, тъй като в повечето страни те не проверяват хора, които нямат симптоми на заболяването.

В същото време в Южна Корея повече от 20% от случаите, регистрирани в Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията, не проявяват симптоми по време на хоспитализация.

Според изследователите, един от 18-те пациенти не е развил симптоми, но натоварването върху тялото е било почти същото като при пациенти със симптоми.

  Китай постави първите ваксини срещу COVID 19

Експертите отбелязват, че откритията са в съответствие с „докладите, че предаването може да се случи в ранните етапи на инфекцията, и предполагат, че за идентифициране и изолиране на случаите може да са необходими други методи, различни от тези, необходими за борба с SARS“.

Японски учени смятат, че заразеният човек преминава инфекцията, преди дори да почувства и най-малкото неразположение. Ето защо вирусът се е разпространил по света толкова бързо.

113