Опровергаха митовете за вредата от сланината

Сланина

Този продукт не представлява заплаха.
Учени от Германския институт за здраве в Дрезден опровергаха 4-те най-популярни мита за опасностите от сланината. Проучвания, проведени в научната институция, са доказали, че този продукт не само не  представлява заплаха, а е от полза.

На първо място беше митът, че сланината е нездравословна, защото е чиста мазнина. Германски учени твърдят, че това не е така. Този компонент на продукта е напълно естествен, поради което се абсорбира напълно от човешкото тяло, като се превръща в енергия.

Вторият мит е, че сланината е холестерол. Учените твърдят, че това органично съединение е строителен материал за образуването на клетки и се превръща в компонент на клетъчните мембрани. Що се отнася до холестерола, в сланината има много малко от него. За сравнение, в телешкия черен дроб е 4 пъти повече.

Следва митът, че яденето на сланина е свързано с наддаване на тегло. Учените казват, че този продукт е наистина висококалоричен, но няма да доведе до затлъстяване, тъй като е невъзможно да се яде много.

Митът който затваря списъка е , че свинската мас не може да се яде с хляб. Учените казват, че тези продукти се допълват перфектно и ако добавите чесън към тях,  ястието се превръща в ефективна превантивна мярка.

441