От какво се нуждаят мъжете и жените в брака: интересно сравнение

От какво се нуждаят мъжете и жените в брака

Изневярата е знак за нещастен брак. Почти винаги тя се дължи на неудовлетворените нужди на партньорите в брака.

Американският изследовател Уилард Харли-младши проведе експеримент, в който участваха повече от 800 двойки и изтъкна основните нужди на мъжете и жените в брака, пише Кредо.

И така, има пет нужди в брака, удовлетворяването на които драстично намалява възможността за изневяра.

Необходимостта от нежност и секс
Жените се нуждаят от нежност. Когато мъжът подарява на жена си цветя, прегръща я, целува я, държи я за ръка, тя чувства, че е обичана като жена и се чувства щастлива.

Но пък мъжете се нуждаят от сексуално удовлетворение. Това многократно е доказано от учените в различни изследвания.

В допълнение, нуждите от нежност и секс зависят една от друга: ако мъжът не прояви нежност, няма да получи секс, ако жената откаже секс на мъжа, той няма да има желание да проявява нежност.

Нужда от разговори и приятелство
Жените имат нужда от разговор. Една жена се нуждае от съпруга си за да я изслуша, да реагира емоционално на това, което споделя.

По време на ухажването двойките говорят много, показвайки един на друг своя интерес и любов. Жените очакват, че този интерес ще продължи и повреме на брака.

  Хороскоп за съвместимост на двойките от всички зодиакални знаци

В изследването е установено, че една жена се нуждае от около 15 часа седмично от вниманието на партньора си. Това е около 2 часа на ден.

Но за мъжа пък, жената трябва да бъде добър приятел в свободното време  и в развлеченията. В крайна сметка, често преди брака на жените им харесва да участват в забавленията на партньора, но по време брака се опитват да ангажират партньора със своите интереси в свободното си време или просто позволяват на партньора да се отпусне и да се забавлява сам.

Това често може да е причината за раздялата, защото мъжете отдават голямо значение на способността на съпругата да остане верен партньор в забавленията.

Необходимостта от честност и привлекателност
Една от нуждите на жените е честността и откритостта на съпруга. Една жена винаги иска истината, както в ежедневните дела, така и в спешните случаи. Ако мъжът крие информация или лъже, неговата благонадеждност за жената е срината.

Мъжете обаче, изпитват нужда от привлекателна съпруга. Тази нужда има два аспекта. Първият е възможността да представи привлекателната си жена в обществото, вторият – в любовните отношения на мъжа е трудно да цени съпругата си само заради духовните й качества.

  Любовни правила за новата година

Нуждата от достатъчно пари и домашен уют
Една жена често се нуждае от пари. Това й е необходимо за да има сигурност и увереност в бъдещето. Жените искат да имат свободен избор между домакиня и кариера.

Но мъжът има нужда от домашен уют. Нуждата на мъжа от домашен уют е толкова голяма, че често си фантазира как жена му го посреща с радост и любов на вратата на къщата.

Необходимостта един мъж да бъде добър баща на децата / нужда от одобрение на неговите действия
За жената е важно мъжът да бъде добър баща за децата си и пример, който да следват. Важно е съпругата да вижда щастливо дете в ръцете на любимия си мъж.

Но мъжът има нужда от признание и възхищение. Мъжът иска да се гордее със себе си. И така удовлетовреността може да дойде чрез чувствата, които поведението на жената предизвикват у мъжа. Например „Радвам се, когато видя постиженията ти“, „Възхищавам ти се и чувствам подкрепа, когато ме защитаваш“ и други подобни.

Най-важното е, че трябва искрено да му се възхищавате, така че това да предизвиква истински положителни емоции.

52

Mr. Jackson
@mrjackson