Пет изненадващо мръсни места в дома ви

Най-мръсните места вкъщи

Частите от стаите, които пренебрегваме при почистване, в крайна сметка се превръщат в развъдник на бактерии и гъбички и следващия път, когато почистите старателно дома си, със сигурност ще си спомните за тях. Отбелязваме няколко предмета в дома, на които трябва да обърнете специално внимание.

Гумата вътре в пералнята: Ако пералнята не се почиства редовно, мухълът е неизбежен. Мухълът се развива бързо на влажни места, особено ако не оставяте вратата отворена, за да изсъхне добре, след като извадите мокрите дрехи.

Кафемашина: Ако кафемашината не се почиства правилно и редовно, тя скоро ще се превърне в развъдник на мухъл и бактерии, които се образуват във водните резервоари.

Дистанционно управление: Дори ако сте много съсрредоточени в детайлите, когато почиствате, вероятно забравяте да почистите дистанционното управление. Смята се, че дистанционното управление е 20 пъти по-мръсно от тоалетната седалка.

Кухненска гъба: Гъбите са изключително мръсни и имат най-висока концентрация на бактерии, което има смисъл, като се има предвид, че са постоянно мокри. Ако не сменяте редовно кухненската си гъба, започнетеда го правите.

  Създадоха превръзка, която сама диагностицира бактериални инфекции

Чаша за четка за зъби: Зъболекарите казват, че четките трябва да се сменят поне на всеки три месеца, но държачите или чашите за четки за зъби също трябва да се почистват редовно. Можете също така да го поставите в съдомиялна машина, така всички бактерии ще изчезнат!

Телефонът: Използваме го всеки ден. Може би го избърсвате в тениската си от време на време, за да махнете отпечатъците, но чистили ли сте го някога истински? За него се закачат какви ли не бактерии, които отиват после право в устата ви. Добавете грима, кремовете и афтършейва, които гният по екрана му и веднага ще посегнете към шишенцето с медицински спирт.

Компютърна клавиатура и мишка: Прах, трохи, мазнина от пръстите и какво ли още не стои с месеци под клавишите на домашните ни или служебни клавиатури. Под пръстите ви мърда цяла колония от бактерии. Чистете с компресиран въздух и си мийте ръцете след работа на компютъра. Наистина не искате това да влиза в устата ви!

  Варената царевица на плажа е опасна

Дръжките на вратите: Вероятно последното, което ще избършете грижовно. А всъщност е най-необходимо да чистите именно там, защото при всяко отваряне на вратата по дланите ви полепват неописуеми неща. Идеалното средство за почистване на дръжките са антибактериалните мокри кърпички.

0

Mr. Jackson
@mrjackson