Пино гри – с каква храна да го комбинираме

Пино гри

Виното Пино Гри е с характерен силен аромат на плодове, лек нюанс на мед и много наситен вкус. Пино Гри е едно от така наречените благородни вина, които се смятат за едни от най-аристократичните напитки. Пино Гри се сервира охладено до температура 8-10 градуса.

Пино Гри се съчетава много добре с различни видове риба, морски дарове и птиче месо. Това вино също така може да се поднесе с всевъзможни видове ястия от гъби, като най-добре се съчетава с тези, които имат гъст сос.

Пино Гри е признато като вино със силен аромат и вкус, което в същото време е много изискано и изтънчено. Това вино е със сложен ароматен букет, който добре се съчетава с различни видове месо от диви птици.

Виното Пино Гри е перфектно за комбинация с пушена риба, най-вече със зарган, тъй като той подчертава аромата и вкуса му. Различните видове рибена супа също са подходящи за съчетаване с Пино Гри.

  Шардоне - с какво да го поднесем

Предястията от различни видове риба, особено от сьомга, много добре се съчетават с Пино Гри. Високата киселинност на това ароматно вино и силните плодови тонове в аромата му се съчетават прекрасно с всички видове риба – както мазна, така и по-суха. Съчетанието от Пино Гри и риба е изискано и стилно, със силна доза свежест.
Пино Гри се съчетава много добре с различни видове птици – то е еднакво добро в съчетание с пилешко, пуешко и патешко месо. Независимо дали птичето месо е печено, пържено или задушено, то се съчетава перфектно с Пино Гри.

Различните видове диви птици са много подходящи за съчетание с Пино Гри, особено когато са печени и поднесени с ароматен сос на основата на сметана. Крехкото телешко месо с гъст сос също се съчетава много добре с виното Пино Гри.

Предястията и ястията с различни видове морски дарове стават още по-ароматни и вкусни, ако се поднесат с Пино Гри. Салатите със скариди или месо от раци са истинско пиршество, когато се комбинират с Пино Гри.

  С какви храни и ястия да поднесем Мускат

Пържените и задушени гъби, а също така ризото с гъби или кюфтенца от печурки са подходящи за съчетаване с Пино Гри.

64