Ретрограден Меркурий през 2021 г. – Кога са периодите и какво да очакваме

Меркурий

Астролозите отбелязват, че периодите на ретроградни планети са важни периоди от астрологичната година. Много митове витаят около ретроградния Меркурий. Ето кога да очакваме тези периоди през 2021 г. и как да ги преживеем в хармония със света.

Ретроградата изобщо не е лоша. Периодът на ретрограден Меркурий е много добър шанс да се обърнете към подсъзнанието си, да се обърнете към себе си, да осъзнаете по-задълбочено някои важни факти и информация. Периодите на ретрограден Меркурий са много добри за находки. Ако сте загубили нещо и не можете да го намерите дълго време, през този период е момента да започнете да търсите.

Периоди на ретрограден Меркурий през 2021 г .:

От 30 януари до 21 февруари, ще има особено силно влияние върху представителите на знака Водолей;

От 30 май до 23 юни тя ще резонира особено силно с Близнаци;

От 27 септември до 18 октомври влиянието на Везните ще се усети остро.

Говорейки за въздействието върху ежедневието и върху личния живот, можем да кажем, че някои зодии ще го усетят най-остро. И все пак периодът на ретрограден Меркурий трябва да бъде взет под внимание от представители на знаците, които се управляват от Меркурий – това са Близнаци и Дева. Всички периоди на ретрограден Меркурий засягат Близнаци и Дева. 

Ретроградният Меркурий насърчава успеха в интелектуалната работа. Хората, занимаващи се с интелектуална работа, могат да смятат това време за най-успешното за своите изследвания.

Този период  може да доведе до забавяне в изготвянето на всякаква документация, например с получаването на сертификати. През този период астролозите препоръчват повторна проверка на информацията, съхраняване на бележки, записки и т.н. и основно, не се страхувайте от ретроградния  Меркурий.

Друг важен период, на който астролозите обръщат внимание, е периодът на ретроградна Венера. Това астрологично явление е по-рядко, не може да се наблюдава всяка година. През 2021 г. Венера ще бъде в ретроградна позиция от 19 декември до края на годината. Ретроградният период на Венера ще приключи на 29 януари 2022 година.

Ретроградна Венера ще действа през втората половина на декември за представителите на знака Козирог. И всички ретроградни периоди на Венера засягат „децата“ на Венера – представителите на знаците Телец и Везни. В този период е момента  да развивате стила си, можете да направи те големи промени – можете да експериментирате.

Съществено е, че ще има препраткаи към миналото и може би някоя нова, може да ви покаже някои недовършени уроци, които не сте научили или затворили от миналата връзка. Затова в периода на ретроградна Венера е много добре да внимавате с какви хора изграждате романтични отношения. 

През този период е необходимо да загърбите минали оплаквания и недоразумения. Освен това може да се появят отново чувства към предишни партньори.

  Хороскоп за съвместимост за 2021 г. - Годината на Вола: Китайски хороскоп
118