Ретроградният Меркурий през 2020 г.: Как ще се отрази на всички зодиакални знаци

Ретрограден Меркурий

Ретрограден Меркурий се нарича обратното движение на Меркурий. Възниква в резултат на разликата в скоростите на Земята и Меркурий спрямо Слънцето. Всяка година има 3 или 4 такива периода. които продължават почти 20 дни.

Меркурий в астрологията символизира мисленето, обмена на информация, комуникационните способности и търговията. По този начин влиянието на ретроградния Меркурий се отразява предимно върху комуникацията, телефонните разговори, кореспонденциятa, пътуваниятa, всички видове транспортни средства, обучението и търговските дейности. По време на ретроградния период на Меркурий в тези области доста често възникват проблеми, закъснения и неуспехи.
По време на ретроградния  Меркурий може да възникнат грешки и непредвидени обстоятелства в нашия живот, изгубване или забавяне на обработката на документи. При пътуване са възможни закъснения, повреди на превозни средства, закъснения в графиците. Компютърните сривове могат да възникнат по-често, могат да се случат проблеми с комуникациите. Деловите преговори и командировки, свързани с нови проекти, може да не са ефективни.

Въпреки това, имайте предвид, че при хора, които имат ретрограден Меркурий в рожденната карта (около 20% от общото население), тези периоди, напротив, могат да се характеризират с повишена производителност и ефективност.

Кога да очакваме ретрограден Меркурий

Ретроградният Меркурий през 2020 г. има три периода:

17 февруари – 10 март
18 юни – 12 юли
14 октомври – 3 ноември

Как ретроградния Меркурий ще повлияе на зодиакалните знаци

Овен (21 март – 20 април)

Овенът трябва да се съсредоточи върху общуването с други хора. Може да сте раздразнени, уморени или ядосани, но не трябва да изливате лошото си настроение върху другите. Ако имате някакви затруднения в живота си, положете всички усилия да ги преодолеете, без да рушите приятелствата си.

Телец (21 април – 20 май)

Телецът ще бъде изложен на риск в почти всички периоди на ретрограден Меркурий. Причината за това ще бъдат безскрупулни колеги, които ще разпространяват клюки в офиса един за друг. Вашата основна задача е да не се включвате в тези действия. Оставете само работните задачи да ви занимават и оставете отношенията с колегите настрана, за да се предпазите от кавги.

Близнаци (21 май – 21 юни)

Ако Близнаците искат да преживеят ретроградния Меркурий възможно най-лесно, трябва да обърнат повече внимание на своята сродна душа. Помислете кое ви разделя и как да го преодолеете. Научете се да обсъждате проблемите си заедно, вместо да ги решавате сами.

Рак (22 юни – 22 юли)

Раците ще се притесняват за заплатата си през ретроградния Меркурий. Ако ви се струва, че печелите малко, намерете допълнителна работа, за което ще получите добри приходи. Моля, обърнете внимание, че парите обичат идеите. Ако имате интересна идея, споделете я с шефовете и може да получите бонус.

Лъв (23 юли – 23 август)

Лъвовете трябва да внимават с приказките. По невнимание можете да обидите колега, приятел или дори родителите си. По време на ретроградния период на Меркурий, внимавайте какво говорите.

Дева (24 август – 23 септември)

Девите трябва да отделят повече време на семейството и приятелите си. Поради постоянната си заетост страдате не само от липса на комуникация, но ви липсват и родителите. Отделяйте поне 10-15 минути на ден, за да се поинтересувате как се справят те. Не спорете с шефовете си, това няма да свърши добре.

Везни (24 септември – 23 октомври)

Везните, както винаги, ще прекарват цялото си свободно време на телефона. Ако смятате, че целият ви живот е в социалните мрежи, много грешите. Дори и да сте толкова зависими от телефона, поне се опитайте да замените кореспонденцията с обикновен разговор, което значително ще спести време и ще ви позволи да правите други полезни неща.

Скорпион (24 октомври – 22 ноември)

Скорпионите ще правят всичко със значително закъснение през ретроградния Меркурий. Може да имате проблем с организацията, записвайте си бележки, направете си календар, в който да записвате плановете си. Ясно планирайте всички пътувания и купувайте билети много по-рано от определеното време. Според астрологичните прогнози не се препоръчва да ходите сами на екскурзия.

Стрелец (23 ноември – 21 декември)

На шофьорите се препоръчва да оставят колата у дома през ретроградния Меркурий. Често по пътищата се случват аварии, повреди и задръствания. Ако бързате за среща, опитайте се да тръгнете поне половин час по-рано, за да не попаднате в трафик.

Козирог (22 декември – 20 януари)

За Козирозите през ретроградния период на Меркурий ще е невъзможно да си наложат да учат: нещо постоянно ще ги разсейва. Астролозите съветват да отделяте по един час на ден за тренировки, а след него 15 минути за почивка. Ако развиете такава дисциплина, ще можете да научите много повече, отколкото преполагате.

Водолей (21 януари – 20 февруари)

Водолеят ще има труден период в работата. Очакват ви нови задачи, проекти, командировки. Препоръчваме ви да поддържате баланс между работа и почивка, за да не прегорите напълно, защото ще бъде много трудно да се върнете към обичайния ритъм.

Риби (21 февруари – 20 март)

На Рибите ще им се струва, че целият свят е срещу тях. Въпреки това, уверяваме ви, подобни трудности ще възникват само през ретроградния Меркурий. Мобилизирайте цялата си сила и търпение и просто изчакайте този период да отмине. Не взимайте присърце всички грешки, които допускате и всичко ще дойде на мястото си.