Салата с червено цвекло и яйца

Салата с цвекло

Салатата буди асоциации със свежест. Комбинации със свежи зеленчуци и други свежи и полезни съставки, които се събират в една чиния, за да направят менюто леко, а самата салата е по-скоро допълнение, отколкото основно. Е, салатата с варени яйца, червено цвекло и майонеза е една малко по-розлична салата. Макар да не се вписва в профила на “класическата салата” салатата с варени яйца, червено цвекло и майонеза има своето вкусно място в менюто. Подобно на всяка салата, тя би могла да бъде вкусно допълнение към сервирано печено месо, например. Салатата с варени яйца, червено цвекло и майонеза, прилича на стандартната салата и защото може да бъде чудесно мезе към любимо питие, като водката и ракията се чувстват особено комфортно в нейно присъствие. Но салатата с варени яйца, червено цвекло и майонеза, може да влезе и в ролята на предястие сервирана с крехки сухарчета.

Необходими продукти:

  • яйца – 6 броя – варени
  • червено цвекло – 1 брой сварено
  • кисели краставички – 4 броя
  • шунка – 100 грама
  • майонеза – 6 супени лъжици
  • горчица – 1 супена лъжица
  •  черен пипер – 1/3 чаена лъжица
  • лимонов сок – 1 супена лъжица
  Как да приготвим съвършените яйца на очи? - Този трик винаги успява!

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за салата с варени яйца, червено цвекло и майонеза е изборът и подготовката на продуктите. Яйцата и червеното цвекло трябва да са сварени. Може да ги сварите предварително, дори и предишен ден. Може да ползвате и готово варено цвекло. Имайте предвид, че яйцата трябва да са добре сварени. Ако вие варите червеното цвекло, то трябва да е сварено до степен, че при пробождане с вилица, тя да може да влезе в дълбочина. Обелете яйцата и червеното цвекло.
В купа поставете нарязаното на кубчета червено цвекло, както и нарязаните на кубчета яйца, кисели краставички и шунка. Поръсете със сол, черния пипер и лимоновия сок и разбъркайте, след което добавете майонезата и горчицата и отново разбъркайте.
Сервирайте салатата с варени яйца, червено цвекло и майонеза със сухари или препечени филийки.

141