Собственикът на марките Louis Vuitton и Dior пусна антисептици вместо парфюми

Корпорация LVMH започна производството на антисептици

Известният френски производител Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) започна да произвежда антисептици вместо парфюми, поради широкото им използване в условията на пандемия. Всички произведени антисептици ще бъдат предадени на френските власти, за да задоволят недостига.

Президентът на компанията Бернар Арно заяви, че здравето на нацията е приоритет за неговите компании, а недостигът на антисептици в контекста на широко разпространената епидемия от коронавирус в Европа е неприемлив.

Необходимостта от разработването на антисептични гелове възникна поради факта, че с избухването на коронавирус заразата, в магазините и аптеките те масово липсват. За производството на антисептици в три фабрики във Франция се преоборудват линии за производство на парфюмерия и козметика Christian Dior, Guerlain и Givenchy.
Безплатни антисептични средства ще бъдат дарени на 40 френски болници. За първата седмица компанията планира да пусне 12 тона дезинфектанти. Производството ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо.

Корпорация LVMH е специализирана в луксозни стоки и притежава много луксозни марки като Louis Vuitton, Dior, Kenzo, Givenchy и много други.

  Какво се случва с тялото след коронавируса
54

Mr. Jackson
@mrjackson