Тази закуска подпомага свалянето на килограми

Закуска

Този начин на хранене ще помогне да отслабнете и да предотвратите развитието на метаболитни нарушения.
Германски учени стигнаха до извода, че обилната закуска може да помогне в борбата със затлъстяването и диабета. Експертите са установили, че след обилна закуска, човешкото тяло изразходва 2,5 пъти повече енергия, отколкото след висококалоричен обяд или вечеря. Освен това, след лека закуска, гладът и желанието за сладки през деня са били по-изразени, отколкото след висококалоричната.

  6 начина да спечелим битката за отслабване

В експеримента участвали 16 мъже. Доброволците получили нискокалорична закуска и висококалоричен обяд или обратно, но така, че само за ден и двете групи изядли едно и също количество храна.

По време на експеримента два пъти са провели тридневно проучване, в което се установило количеството енергия, изразходвана от техните организми. Както се оказало, че колкото по-обилна е закуската, толкова повече калории доброволците изразходвали сутринта, за да „загреят“.

  Най-големите грешки, които правим когато отслабваме

Така експертите стигнали до извода, че за да се предотврати затлъстяването, дори и в условия на нискокалорична диета, човек трябва да предпочита обилната закуска, а не обилния обяд. Твърди се, че този начин на хранене ще помогне за отслабване и ще предотврати развитието на метаболитни нарушения.

95

Mr. Jackson
@mrjackson