Кои са причините за намаляване на мъжката потентност

Проблем с потентността

Добрата потентност зависи от стабилното производство на тестостерон.

Провалите и нарушенията в работата на тялото са виновни за проблеми с мъжката потентност. Лекарите са установили няколко причини, които могат да влошат здравето на мъжете и да провокират импотентност.

Наднорменото тегло нарушава хормоналния баланс, намалява нивото на тестостерон, който осигурява еректилната функция, а също така повишава женските хормони в организма. Затлъстяването е много опасно за здравето на мъжете. А резултатът от затлъстяването често е диабет. И когато тази болест започне да прогресира, здравите механизми за предаване на импулси по нервните влакна се унищожават. Поради това страда рефлекторната дъга, която е отговорна за потентността.

Добрата потентност зависи от стабилното производство на тестостерон. Но дори и здравите мъже трудно се поддържат след 40 години. Още по-трудно за тези, които имат диабет и затлъстяване, както и постоянен стрес, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане.

  Бабини зъби - билката чудо за мъжката потентност

Лошите навици като злоупотреба с алкохол и тютюнопушене също влияят значително на здравето на мъжете. Алкохолът уврежда много органи. Пушенето стеснява и уврежда кръвоносните съдове, което забавя притока на кръв, което затруднява постигането на ерекция.

Поради високото ниво на холестерола сърцето започва да доставя кръв в органите, включително гениталиите, по-трудно..
Заседналият начин на живот и липсата на движение отслабва кръвообращението и забавя производството на тестостерон.
Неврологичните разстройства, заболявания на главния и гръбначния мозък увеличават риска от импотентност.

Между другото, проблемите с потентността могат да са първи  на епилепсия, мозъчни тумори и болест на Паркинсон.

174

Mr. Jackson
@mrjackson