Кои животни може да са носители на коронавирус

Котките може да са носители на коронавирус

Коронавирусът от Китай е труден за лечение поради специалната му клетъчна структура.
Полското министерство на здравеопазването заяви, че котките често стават източници на коронавируси. Според ръководителя на отдела Лукаш Шумовски, въпреки това, животните не представляват никаква опасност за хората.

„Само в 1% от случаите коронавирусът може да мутира и да стане опасен за хората. Също така е почти невъзможно да го получите от котка. Не се изискват някакви действия спрямо животните. Повечето вируси, от които страдат домашните любимци, могат лесно да бъдат лекувани с антибиотици. Мутации на вируси винаги е имало, но не трябва да се страхувме от котките заради това “, каза Шумовски.

Специалистът отбеляза, че организмите, отслабени от различни заболявания, могат всъщност да реагират на вируси от животни. Най-често това се проявява под формата на разстроен стомах или леко повишаване на температурата. По правило ефектите на вируса изчезват в рамките на няколко дни.

Шумовски отбеляза, че коронавирусът от Китай се лекува трудно поради специалната клетъчна структура, която досега не е срещана при такива щамове. Съвременната наука позволява бързо да се намери ваксина срещу вируси от този тип, поради което се очаква появата на лек за болестта в рамките на няколко месеца.

  Първите симптоми на COVID 19 и кога се проявяват
90