Време е за детоксикация след празниците

Деотксикация

Към края сме на празниците през декември и януари с отрупаните с храна и алкохол маси. Както всяка година насред зимата се оказваме с няколко килограма повече, често главоболие, податливи на вируси и лошо настроение. Ето защо е време да помислим за пречистване.

Освен това е ново начало, а и наред с новогодишните обещания защо не си обещаем да се грижим повече за себе си.

Януари месец е много добър момент за пречистване на тялото – след празниците и дългите почивни дни.

Организмът има нужда от детоксикация. Изчистването от токсини е профилактика срещу редица заболявания. Има представители на някои професии, както и хора, изложени на големи количества токсини (заради тютюнопушене, стресова работна среда или вредни производства, употреба на алкохол или медикаменти), които трябва да обръщат повече внимание на детоксикацията си. Като цяло тя е системен процес и е добре да правим курсове на пречистване при всяка смяна на сезона и според индивидуалните нужди.

Важна е цялостното пречистване на организма и недопускане на затлачване. Токсините и замърсяванията не засягат само един орган, а чрез кръвта отровите се разнасят и натрупват в различни органи и системи. Механизмите за пречистване на всеки орган са строго специфични. Ако не се изчистват системно и цялостно, отровите от една система натоварват друга. Специално подбраните съставки в ДетоксиФайв стимулират детоксикацията в различни органи и системи и помага на тялото по естествен начин да стимулира цялостния детокс цикъл: черен дроб – бъбреци – бели дробове – черва – кожа, кръв и лимфа.

  Пшенична трева – непознатата суперхрана

Фундаментът на детоксикацията е предпазване – неутрализиране – извеждане.  Предпазване на клетките и самия орган, преобразуване на отровите, които идват чрез кръвта, в безопасни форми, и ускоряване елиминацията им. Знаете ли, че 80% от отровите се отделят през черния дроб и/или бъбреците. Затова на тя трябва да се обърне специално внимание.

Андрографисът е балсам за черния дроб. Той е индуктор на цитохромните процеси, на действието на цитохромните ензимни комплекси. Действа хепатопротективно – предпазва чернодробните клетки. Известен е като крал на горчивото. Според Аюрведа, горчивият вкус е най-полезен. Още с попадането на малки количества от горчивата билка в устната кухина и гърлото се стимулира отделянето на повече жлъчка, което е ключов спомагателен механизъм за детоксикация. Андрографисът подобрява действието на белите кръвни клетки, които са важни за имунния отговор.

Гликозидите в Леспедезата са устойчиви на хидролиза и имат трайно диуретично действие. Но уникалното при билката е, че, за разлика от повечето диуретици, които просто промиват пикочните пътища, леспедезата подобряване работата на гломерулите (клъбца от кръвоносни съдове, които филтрират кръвта от отрови). Следователно билката осигурява не само пречистване на самите бъбреци, но и на кръвта от токсини и обменни разпадни продукти. Влияе върху синтеза и разграждането на белтъчините в съединителната тъкан, като ограничава увреждането на невроните и подобрява възстановяването на функциониращите клетки на бъбреците.

  Пшенична трева – непознатата суперхрана

Мащерката се използва ефективно при широк спектър белодробни проблеми. Тя притежава отхрачващо, антиспазматично и муколитично действие. Благоприятният ѝ ефект се дължи на ценни етерични масла. Те биват абсорбирани от лигавицата, където стимулират жлезистите ѝ клетки и власинките на епитела. Така се подобрява елиминирането на секретите, микробните тела, замърсителите от околната среда, дериватите на тютюна и т.н. Действа антибактериално и подобрява храносмилането.

Репеят е особено ценен за повечето проблеми с кожата и косата. Действа и вътрешно чрез фитостеролите си, които подобряват мастната обмяна, и чрез жлъчегонни, противовъзпалителни и антиалергични съставки. Активните вещества на репея стимулират отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности от тялото. Регулира мастната обмяна.

Селенът е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали. Неутрализира свободните радикали.  Оптимизира сърдечносъдовата система и стимулира имунитета.

83

Mr. Jackson
@mrjackson