Прасковите са както десерт, така и лекарство

Праскови

Прасковите са идеалният плод за летните жеги, те са сочни, сладки, но и много здравословни.

Има няколко причини, поради които те трябва да бъдат част от вашата диета. Прасковите са чудесна храна, ако отслабвате или искате да свалите няколко килограма. С консумацията на този плод ще се заситите и няма да посягате към повече храна. Една праскова съдържа 30 до 50 калории и нула мазнини. Прасковите са с високо съдържание на витамини А и С, които са полезни за вашата кожа.

Не забравяйте да вземете няколко на плажа и кожата ви ще придобие страхотен тен и ще остане здрава. Имат отличен ефект върху здравето на косата. Като ядете праскови, вие ще получите по-плътна и по-здрава коса. Смятат се за облекчаващ стреса плод. Ако имате проблеми с храносмилателната система, препоръчително е да консумирате три праскови на ден, което веднага ще успокои стомаха ви.

В Китай чаят от праскови обикновено се консумира като лекарство за бъбречни заболявания. Прасковите съдържат бета-каротин, който поддържа здравето на очите. Ако прекарвате повече време пред компютъра, най-добре е да консумирате по няколко праскови всеки ден, което ще запази зрението ви. Предишни изследвания са доказали, че прасковите се борят срещу рак и сърдечно-съдови заболявания. Прасковите се препоръчват като терапия за всички, които имат чувствителна кожа, но също така е най-добре да се консумират преди излагане на слънце, защото предпазват от вредните слънчеви лъчи.

87

Mr. Jackson
@mrjackson