Преборете киселините в стомаха с тези билки

Бял равнец

Много хора имат проблеми с киселините в стомаха, дори когато внимават с какво се хранят. Стомашните киселини са изключителни неприятни и освен от лекарства, те понякога може да се повлияят и от билки и растения, които имат лечебни свойства срещу този дискомфорт, разказват от канала Баба знае във Vbox.

Лайка

Лайката е лечебно растение, което се използва често при различни заболявания. Чаша чай от лайка може да има успокояващ ефект върху храносмилателния тракт. Ако имате алергия към амброзия, не използвайте лайка.

Лайка

Chamomile tea with dry and fresh chamomile

Джинджифил

Коренът на растението джинджифил е друга добре позната билка, която облекчава неразположението в стомаха. Използва се от векове като народно лекарство срещу киселини.

Джинджифил

Женско биле

Наричано още сладък корен или сладник, е вид растение от семейство Бобови. Женско биле успокоява възпалението и намалява влиянието на различни фактори, които дразнят чревната лигавица. Намалява спазмите в храносмилателния тракт.

  Коледни джинджифилови бисквити

Женско биле

Мащерка

Ако ви допада миризмата и вкусът на тази билка и подправка, можете спокойно да ѝ се доверите. Тя не само ще ви лиши от киселините, а и ще потисне гаденето и дори ще премахне болките в стомаха ви.

Мащерка

Мащерка

Мента

Ментата успешно регулира стомашните киселини и има противовъзпалителен ефект. Също така има приятен и свеж вкус.

Мента

Мента

Бял равнец

Билката помага при силни стомашни киселини, газове и други стомашни неразположения. Чай от бял равнец ще облекчи неразположението от киселините в стомаха.

Бял равнец

Бял равнец

152

Mr. Jackson
@mrjackson