Ретрограден Меркурий отново през май 2021 г.

Меркурий

В края на май 2021 г. се очаква едно от най-популярните космически събития – ретрограден Меркурий. С какво според астролозите една далечна планета може да ни повлияе и за какво да се подготвим.

Ретроградният Меркурии не е необичаен: средно може да се наблюдава 3-4 пъти годишно. Тъй като най-близката до Слънцето планета обикаля около звездата само за 88 дни (Земята го прави за 365 дни), на нас ни изглежда, че Меркурий на звездното небе изведнъж се е втурнал в обратната посока. Във време, когато Земята и Меркурий са от една и съща страна на Слънцето от нашата планета, изглежда, че Меркурий внезапно е променил посоката си на движение. Всъщност, разбира се, планетата продължава да се движи и ретроградността не е нищо повече от оптична илюзия. Астролозите обаче наричат ​​такива периоди специални, тъй като Меркурий ретроградно засяга много области от човешкия живот. И това събитие ще се случи съвсем скоро – на 30 май.

Обикновено периодът на „ретроградно“ движение на Меркурий продължава около 3 седмици: следващият му етап ще приключи на 23 юни. Въпреки факта, че много хора се страхуват от ретроградността на далечна планета, астролозите успокояват: има и положителни аспекти.

На първо място, Меркурий влияе върху интелектуалната работа и умствената дейност. Освен това е време да започнете да търсите отдавна изгубени неща: много вероятно е да успеете да намерите дори нещо, за което отдавна сте забравили. Някои хора през този период могат да работят по-ефективно: време е да завършите вече започнати проекти и да се заемете с нови неща. Освен това не трябва да се страхувате да научите нещо ново, но не трябва да променяте напълно вида на вашата дейност. Също така е по-добре да не купувате ново оборудване, особено телефони и компютри: ретроградният Меркурий , според астролозите, има силно влияние върху всичко, свързано с комуникацията. Ето защо, ако е възможно, е по-добре да отложите нефинансовите срещи и още повече е добре да се откажете от първата среща. Трябва да сте подготвени за различни изненади във всяка област, така че винаги имайте план Б. Важно е също да проверите отново цялата информация и да бъдете по-внимателни при работата с различни документи. Много хора обаче ще усетят минимално влиянието на далечна планета върху живота си, но Близнаците и Девата са по-добре подготвени, тъй като Меркурий е тясно свързан с техните съзвездия. Но не бива да обвинявате Меркурий за всички неприятности: по-често ние самите сме виновни за грешките си.

  Любовен хороскоп за 2020
1 696