Смокините – природен лек за много болести

Смокини

Смокините са едни от най-вкусните плодове. Освен, че са божествено ароматни и сладки, те имат и редица лечебни свойства, от които можем да се възползваме. Не е случайност това, че ги наричат райски плод на Средиземноморието. Лечебните им части са плодът, листата, млечният сок и кората.

Лошата новина е, че пресни плодове можем да похапваме само няколко месеца в годината. За сметка на това можем да се възползваме от сушените смокини, които се считат за супер храна и имат куп полезни свойства.

Ето какви са ползите от консумацията на смокини и какво можем да излекуваме, докато похапваме от райските плодове:
• Спомагат за регулиране на кръвното налягане Заради богатото си съдържание на калий, смокините спомагат за понижаване и регулиране на кръвното
• Бързо понижаване на телесното тегло В смокините се съдържат не малко диетични фибри. Те ни дават усещане за ситост и подобряват значително храносмилането. Консумирайки ги лесно можем да отслабнем и при това без почти никакви усилия.
• Понижават кръвната захар
Смокиновите листа са способни да понижат кръвната захар. С листата можете да си приготвите вкусен и здравословен чай.
• Повече настроение и по-красива кожа Смокините са богати на витамин В. Когато ги похапваме се чувстваме много по-сити, енергични и тонизирани. Настроението ни рязко се подобрява. Яжте смокини колкото се може по-често. Освен вкусни, те са и също толкова полезни!

  Кои са причините за намаляване на мъжката потентност

 

7 732

Mr. Jackson
@mrjackson