Картофена салата с яйца, краставица и сирене

Картофена салата с яйца

Картофената салата е толкова лесна, вкусна, обичана и универсална, че всеки, дори и тези, които никога не са готвили са правили картофена салата. Картофената салата с краставица, варени яйца и сирене е един малко по-различен поглед върху тази класика, но е също толкова лесна за приготвяне. Тази салата е подходяща, както за зимната, така и за пролетната трапеза и най-вече за дните след Великден, когато се чудим какво да направим с останалите варени яйца. Картофената салата с краставица, варени яйца и сирене е много свежа и внася ново настроение в графата с класическите рецепти с картофи.

Необходими продукти:
картофи – 1 кг
краставица – 2 броя
яйца – 4 броя
сирене – 300 грама
майонеза – 200 грама
кисело мляко – 200 грама
лимонов сок – 3 супени лъжици

Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за картофена слата с краставица, варени яца и сирене е да сварите добре картофите. Варите картофите без да ги белите предварително. Картофите са достатъчно сварени, когато можете да забиете вилица в картофа. След като картофите са добре сварени ги обелвате и настъргвате в голяма купа, в която ще правите салатата на едро ренде. Посолявате и подправяте с лимоновия сок.
Върху настърганите и подправени със сол и лимон картофите настъргване последователно сиренето, краставиците и обелените варени яйца, като не разбърквате! Идеята е салатата да стане на „редове”.
Разбивате майонезата и киселото мляко, след което заливате картофената салата със сместа. Оставяте салатата да постои 10-15 минути, за да се овкуси добре. Картофената салата с краставица, варени яйца и сирене е готова за сервиране!

  Идея за пълнени яйца
1 404