Кои са най-честите причини за кавги при младоженците

Причина за скандал

Американските психолози успели да идентифицират основните теми, които предизвикват кавги при хора, които наскоро са се оженили. Оказало се, че най-честата причина за скандали сред младоженците е обвинението за липса на внимание от едната страна.

Като цяло проучването позволило на учените да идентифицират шест теми за противоречие. „Разбирането на основните причини за разногласия в отношенията ще помогне на двойките да премахнат противоречията, като предотвратят възможни конфликтни ситуации“, заяви изследователят Гилерме Лопес.

  Как да поддържаме личното си пространство и баланс в отношенията

Как се е провело проучването? Като начало учените поканили студенти да посочат теми, които според тях могат да предизвикат спорове и кавги между младоженците. От тях били избрани около 80 варианта. След това били проведени подробни проучвания и анкетиране на двойки, които е трабвало да изберат причината, поради която те спорят най-много през последната година.

Най-честите причини за скандали. Както вече казахме, най-честата причина е обвинението за липса на внимание. След това идват различни проблеми и недоразумения, свързани със сексуалния живот, семейните и личните финанси, въпросите за контрола („кой е отговорен“), а също и задълженията в домакинството.

27

Mr. Jackson
@mrjackson