Люти чушки в буркани – изпитана рецепта, която всяка домакиня трябва да пробва

Люти чушки

Кой не обича люти чушки в буркани? Тази разядка е способна да овкуси още повече ястията, които похапваме. Освен това са не по-малко полезни, стига да знаете как да ги приготвите. Прави ни обаче впечатление, че много от домакините не се престрашават да приготвят люти чушки в буркани, тъй като считат това за трудоемка задача. Именно това бе и причина днес да споделим с вас рецепта, която е наистина лесна за изпълнение.

Ще ви отнеме малко време, а крайният резултат ще са дузина буркани, пълни с чушлета, които да подредите на рафтовете в килера. Как се приготвят най-вкусните люти чушки в буркани без варене Не само, че тези чушлета не се варят, но и можете да приготвите количество, което вие прецените. Не се налага да спазвате никакви строги пропорции. Изберете онзи сорт, който най-добре ви понася.

Ако сте привърженици на силно лютите, заложете на такива. Хората, които не обичат люто, могат дори да изберат чорбаджийските чушки.

  Няколко идеи за консервирани кисели краставички

Ето и какви продукти ще са ви нужни за буркан от 800 мл:

• Люти чушки;

• Количество оцет, което да запълни половината от буркана;

• Чесън;

• Копър;

• 4 – 5 зърна черен пипер;

• 1 равна супена лъжица сол;

• 1 равна супена лъжица захар;

• 2 аспирина от 500 мг.

Начин на приготвяне:

Ето, че идва ред на съществената част, а именно да споделим с вас как всъщност следва да приготвите лютивите чушки в буркан. Започнете с измиването на чушките и подрязването на дръжките им. След това преминете и към следващите зеленчуци. Морковите се измиват, почистват от обелката и нарязват на кръгчета, Чесънът се бели и реже на филийки. Копърът нарежете на ситно. Ако не сте привърженици на тази подправка, можете да я пропуснете.

На дъното на буркана се слагат моркови, чесън, копър, няколко зърна черен пипер и един аспирин. Върху тях започнете да подреждате лютите чушки, като се стараете да бъдат максимално плътно една до друга. Най-отгоре сложете солта и захарта и още един аспирин. Заливате с оцет, така че нивото му да достигне до средата на буркана. Добавяте и вода до горе. Веднага след това се затварят с капачки, като не е нужно да варите.

  Няколко начина да консервирате чушки за зимата

Помнете, че в продължение на няколко дни е нужно непрекъснато да обръщате бурканите нагоре – надолу. Това е една от най-сполучливите рецепти за лютиви чушки в буркани, която хиляди домакини са пробвали. Опитайте и сме категорични, че ще останете наистина доволни от крайния резултат.

 

999